Lite om oss

110606_188[1]

 

Mitt liv med hund började redan som barn då jag fick en pudel vid 11 års ålder, men den första egma hunden var en omplacerings hund som hette Ronja av rasen New Foundland. det var 1986. Hon blev dessvärre inte så gammal och somnade in redan 1987. 

1987 köpte jag min första schäfer från Korabos kennel och sedan var det MIN ras under många år. Jag tävlade inte särskilt mycket men tränade regelbundet och har alltid varit sådan att hundarna alltid varit med mig överallt. 

2005 kom den första Gårdshunden in i mitt liv, det var Mitzie som köptes från  en uppfödare utanför Örebro, i dag har hon kennelnamnet Övre Östas. Mitzie kom till oss på sommaren och när sedan min dåvarande Schäfertik Pirri blev sjuk så ville vi skaffa en till gårdshund. Woppers Days of Gold eller Karat som han kallades för köpte vi av Lena och Rolf Hilmersson på Woppers kennel. Han flyttade hem till oss julhelgen 2005.

I o med det var jag fast för rasen och tankarna om en kennel tog form. Mitzie var inte lämplig för avel pga HD fel så jag började leta efter ännu en tik och  Rippåsens Indra Af trolla köptes av Martina Håkansson på Rippåsens kennel 2007.  

2008 parade Karat en tik från Hamléngårdens kennel, Nala, och jag köpte en avkomma efter Karat ,Hamléngårdens Ginza.  Hon kom att bli vår 1:a godkända avelstik.

Mitzie trivdes inte i den flock som bildats och flyttade till ett nytt hem i Falun 2008.

Indra visade sig ha grava HD fel och var därmed ute ur ev avelsplaner men hon stannade hos oss tills hon fick somna in pga smärtor från höfterna  hösten 2012.

2010 tog vi vår 1:a kull på Ginza och i den kullen blev Lillstugans Arissa och Lillstugans Argus kvar. Arissa var tänkt att bli fortsättningen på vår avel men visade sig ha HD C och är därmed ur avel. 

2012 föddes vår 2:a kull, B-kullen, Lillstugans Beila, Bellona och Bonzette. 

Alla våra hundar lever med oss som familjemedlemmar och är med överallt. Jag tränar lite lydnad, agility mm och ställer även ut några av hundarna. 

I dagsläget så har vi 6 hundar i familjen , Karat somnade in efter en lång tids sjukdom våren 2014 och han är djupt saknad. Han är "urfadern" till alla våra hundar.

De som bor kvar hos oss är Ginza och hennes barn, Argus, Arissa, Beila, Bellona och Bonzette. Arissa blev vår 1:a egenuppfödda SE UCH 2013. 

Syftet med kenneln är att föda upp friska, rastypiska och trevliga familjehundar allt efter SKK regler och rasklubbens rekommendationer. 

Förutom hundarna har vi även 1 katt Klara. Alla lever i harmoni med varandra och sover gärna tillsammans.

Att gå från Schäfer till Gårdshund var inte svårt, Gårdshunden är en aktiv och pigg ras med mycket "motor" som är med på allt, det är viss jakt i dem och det var väl den största omställningen. Men med träning går det alldeles utmärkt att ha en hel flock med sig lös ute, jag har tränat in dem på visselpipa och kan därför ha alla lösa samtidigt då vi är ute i skog och mark. Vi tränar lite nästan varje dag det blir lite lydnad, agility och sedan är det utställningar som gäller. Av alla hundar så har 4 st blivit SE UCH , Indra, Karat; Ginza och så vår egna uppfödning Arissa. 

I dag är kenneln helt nerlagd. Jag har inga planer på att gå vidare med den.